Nieuwsbrief 2021-03

Beste leden,

Graag brengen wij je d.m.v. deze nieuwsbrief op de hoogte van de afgelopen periode en de op stapel staande activiteiten,

Er is de afgelopen weken toch veelvuldig gevlogen, ondanks de sterk wisselende weersomstandigheden, vaak toch veel wind, regelmatig regen, en de temperaturen lieten ook wel een beetje te wensen over. Gelukkig zijn de voorspellingen gunstig, en konden we afgelopen weekend al genieten van lekker weer met een zonnetje.

In het nieuws kunnen we zien dat Nederland goede stappen maakt in de verruimingen van de Covid maatregelen.

Het vaccinatie programma is op weg met goede cijfers,  en heeft het kabinet afgelopen vrijdag medegedeeld dat stap 4 van het stappenplan om verruimingen van de corona maatregelen al op 5 Juni ingaan.

Met deze verruiming mogen we ook de activiteiten in “de Drossel” weer oppakken, 

Heropening Clubgebouw,

Met ingang van zaterdag 5 Juni zal het clubgebouw weer heropenen aan de barzijde, uiteraard onder de door de overheid gestelde regels. Deze sanitaire maatregelen zijn intussen overbekend en veelvuldig gecommuniceerd, dus deze zullen we hier niet herhalen.

Graag bij binnen komst nog wel even het registratie formulier invullen.

We hopen natuurlijk dat we hier met zijn allen weer gezellig over de hobby kunnen bijpraten onder het genot van een bijpassend drankje.

Uitbreiding maaiteam gezocht

Helaas heeft een van de vrijwilligers in het maaiteam zijn functie moeten neerleggen, 

Het zou heel wenselijk zijn om een goede bezetting van het rooster te hebben, en ervoor te zorgen dat de overige maaiers met redelijke tussenpozen hun geweldige werk kunnen doen, om versterking te hebben van een nieuwe vrijwilliger.

Beschikt u over een trekhaak, en heeft u eens in de 4-5 weken,  2 uurtjes beschikbaar, dan hopen we dat u zich beschikbaar stelt.  

We moeten er toch voor zorgen dat we met zijn allen het veld in goede conditie houden.

Mocht u vragen hebben hoe het een en ander in zijn werk gaat, en wat er bij komt kijken, meld u dan even via onze Info@aeroclubheemskerk.nl , zodat u wellicht een keertje mee kan lopen met een van de bestaande maaiers.

Aanvraag verklaring van geen bezwaar:

In de vorige nieuwsbrief hebben wij gemeld dat met de komst van nieuwe Dronewetgeving ook het veld een status dient te hebben van geregistreerd vliegveld.

Dit is pas verplicht om onze activiteiten te kunnen continueren vanaf 2023. 

Als bestuur hebben we besloten om deze aanvraag alvast in werking te zetten, om onze positie in de polder te verstevigen. De eerste stap is de aanvraag van de verklaring van geen bezwaar van de burgemeester van de gemeente Beverwijk. Deze aanvraag is ingestuurd.

Onderhoud clubgebouw.

Gedurende de covid sluiting hebben we uiteraard getracht het gebouw in de best mogelijke staat te houden.  Er is regelmatig stof gezogen, toiletten doorgespoeld, en een emmer met water over de tafels,  bar en andere delen gedaan,   ook de tapinstallatie, koelkasten etc zijn schoon  gehouden.

Echter het grotere onderhoud zoals onkruid wieden op het plein en bij de voordeur, vuil weghalen welke we “gedoneerd” krijgen van de buren  en schilderwerk is blijven liggen.

Ons aller bekende Thijs heeft zich bij het bestuur gemeld om de voorgevel van de entree een opknapbeurt te geven,  hier is de verf sterk aan het afbladeren en een opknapbeurt hoognodig.  

Thijs alvast bedankt voor dit initiatief!

Mocht u ook nog wat tijd hebben om af en toe wat werkzaamheden op te willen pakken, vernemen we dit graag van u, 

Het bestuur.