F3P Wedstrijd vliegen

Ook binnen onze vereniging wordt er veel indoor gevlogen. Dit gebeurt momenteel door zo’n 20 tot 25 leden. Een aantal hiervan vliegt ook mee met het F3P wedstrijd programma. Er wordt gestreden om het Nederlands kampioenschap. Deze wedstrijden zijn verdeeld in diverse vliegprogramma’s. Het begint bij het C-Programma. Dit bestaat uit 7 onderdelen die gevlogen moeten worden. Van de start tot de landing worden er punten gegeven. Ondanks dat dit de instap klasse is blijft het best moeilijk om de figuren strak te vliegen.

Voor het seizoen 2009/2010 vliegt Jasper Stempels het C-Programma.

De volgende stap is het B-programma. Hier zijn meer figuren in verwerkt en dus een stuk moeilijker. Dit vergt de nodige oefening en training. Vorig jaar (2009) werdt Niels Rijkhoff Nederlands kampioen op dit onderdeel. Voor seizoen 2010 gaat Erik Hooijschuur voor deze eer. 

Voor het seizoen 2009/2010 vliegt Erik Hooijschuur het B-Programma.

Na het kampioenschap behaald te hebben in de B-klasse vliegt Niels Rijkhoff dit seizoen het A-programma. Door het gebruik van steeds beter en lichtere materialen kunnen er in dit programma zeer moeilijke figuren gevlogen worden.

Het is de bedoeling deze figuren zo precies mogelijk te vliegen. Dit vereist behoorlijk wat training. 

Voor het seizoen 2009/2010 vliegt Niels Rijkhoff het A-Programma.