Nieuwsbrief 2023-03

De zomer loopt alweer een beetje naar het einde.
We kunnen terugkijken op een mooi vliegseizoen met veel verschillende weertypes.
In het begin van het jaar veel koude dagen met sterke noordoosten wind, een periode met veel regen, en een prachtige warme nazomer met weinig wind.
Al met al hebben we veel kunnen vliegen, en we zien dan ook dat het veld intensief is gebruikt. Bijna dagelijks zijn er leden geweest, welke vele mooie vluchten hebben gemaakt.

Ledenvergadering
In een eerder nieuwsbrief was er een conceptdatum gecommuniceerd van 12 oktober voor de algemene ledenvergadering.
Bij nader inzien bleek deze datum vanwege alle voorbereidingen welke het bestuur moet doen (jaarafsluitingen, verslagen, etc.) iets te ambitieus en te kort op de afsluiting van het financiële jaar.

Daarom is er een nieuwe datum gepland voor de Jaarvergadering, die wordt gehouden op: Dinsdag 14 November 2023, om 20:00 uur in ons gebouw “de Drossel”. Uiteraard ontvangt u binnenkort de officiële uitnodiging met de bekende jaarstukken.

Feestavond
Op Zaterdag 4 November willen we graag weer een feestavond organiseren als afsluiting van het vliegseizoen.
Gedurende de laatste jaren was het vanwege de covid periode niet mogelijk om zoiets te organiseren, en we willen graag weer de mogelijkheid oppakken om weer een feestavond nieuw leven in te blazen.
Uiteraard zullen er wat hapjes etc. worden geregeld.
We hopen uiteraard op een goede opkomst en zien jullie graag verschijnen om leuke verhalen onder het genot van een drankje en hapje te delen met elkaar.
Aanvang 20:00 uur in “de Drossel”

50 jarig jubileum
Volgend jaar mogen we als vereniging ons 50 jarig jubileum vieren, dit is natuurlijk een enorme mijlpaal.
Graag vragen we jullie mee te denken hoe we dit jubileum vorm kunnen geven. We zijn heel benieuwd hoe onze leden hier invulling aan zouden willen geven.
Uiteraard wordt er in de ledenvergadering een budgetvoorstel gepresenteerd, welke na akkoord bevinding van de vergadering beschikbaar komt om dit evenement in te kleden.
Ook zoeken we graag leden welke mee willen werken om dit evenement een groot succes te maken.
Wilt u hieraan meewerken, en/of heeft u leuke ideeën hoe dit jubileum vorm te geven, meld u dan graag aan via onze mail: info@aeroclubheemskerk.nl

Opvolgen nieuwe regeling modelvliegen
Een andere activiteit van het bestuur is het volgen van de veranderende wetgeving inzake modelvliegen.
Op dit moment is er nog van kracht de regeling modelvliegen.
Gerelateerd aan de veranderende Europese wetgeving voor drones, (waar klassiek modelvliegen nu ook onder valt) is er een nieuwe wetgeving in voorbereiding.
In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie uitvoerig geïnformeerd hoe de situatie was halverwege het jaar. De verwachting was dat de nieuwe wetgeving per September in zou gaan.

We zijn nu geïnformeerd dat er na de vele vergaderingen welke zijn gehouden, de vele bezwaren welke vanuit model vliegend Nederland zijn gekomen en de daarbij gemoeide (veel te hoge) kosten, de regeling voorlopig is uitgesteld.
De oude regeling modelvliegen blijft voorlopig tot nader bericht van kracht.
Als de nieuwe regeling akkoord is bevonden en er een ingangsdatum is bepaald, krijgen de verenigingen 6 maanden de tijd om alle benodigde administratieve documenten en aanvragen bij de overheidsinstanties in te dienen.
We volgen dit als bestuur op de voet en houden jullie aangesloten zodra er weer iets te melden is.

ACH in de wolken
Sinds kort is de gehele administratie van de ACH in de cloud gezet. Dit betekent dat we geen fysieke server meer hebben om onze gegevens op te slaan. Deze overstap heeft vele voordelen met zich meegebracht voor onze vereniging.
Een van de belangrijkste voordelen is dat we nu geen last meer hebben van ongenode gasten op onze server. Voorheen moesten we constant alert zijn op mogelijke beveiligingsrisico’s en hackers die toegang konden krijgen tot onze gevoelige informatie. Nu deze verantwoordelijkheid bij een professioneel cloudplatform ligt, kunnen wij ons concentreren op andere belangrijke taken binnen onze vereniging.

Bovendien bespaart het werken in de cloud ons een hoop frustratie en ergernis. Het draaiende houden van een eigen server vergde veel onderhoud en zorgde regelmatig voor technische problemen. Nu hoeven we ons hier geen zorgen meer over te maken en kunnen we efficiënter werken met behulp van moderne technologieën.
De overstap naar de cloud is dan ook een grote sprong voorwaarts voor onze vereniging. We hebben nu toegang tot al onze administratieve gegevens waar en wanneer we maar willen, zolang we maar online zijn. Dit biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om snel te reageren op vragen of verzoeken van leden.

Daarnaast kunnen we nu ook eenvoudig samenwerken aan documenten en bestanden. Het delen van informatie binnen onze vereniging is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dit bevordert de samenwerking en zorgt ervoor dat iedereen altijd toegang heeft tot de meest recente versies van documenten.
Al met al zijn wij als bestuur zeer tevreden over onze overstap naar de cloud. We hebben niet alleen meer gemoedsrust wat betreft de veiligheid en betrouwbaarheid van onze gegevens, maar we kunnen ook efficiënter werken en beter samenwerken met onze leden. De cloud heeft ons echt geholpen om stappen vooruit te zetten in het moderne digitale tijdperk.

Nieuw boekhoudprogramma
We willen jullie laten weten dat de ACH is overgestapt naar een nieuw boekhoudprogramma: e-boekhouden.nl. Dit besluit werd genomen vanwege een aanzienlijke prijsverhoging voor ons oude pakket. Achter de schermen hebben we hard gewerkt om het nieuwe programma in te richten en we zijn verheugd te melden dat het programma volledig is ingericht en dat de eerste facturen succesvol zijn verzonden.
We zouden graag van jullie horen of alles goed is aangekomen. Mocht je opmerkingen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. (info@aeroclubheemskerk.nl)

Een Frisse Start voor Onze Vereniging
Voor de vereniging hebben wij onlangs een nieuwe stofzuiger aangeschaft. De oude stofzuiger heeft ons jarenlang trouw gediend en verdient nu een welverdiend pensioen. Met deze nieuwe aanwinst kunnen we fris en efficiënt doorgaan met het onderhouden van onze ruimtes.

Weggeefhoek
Via diverse donaties zijn we in het bezit gekomen van allerlei vliegtuigen welke aan de leden ter beschikking worden gesteld.
Heeft u interesse in een van deze toestellen, dan kunnen die kosteloos bij ons clubgebouw worden opgehaald.
Wellicht is het even verstandig om ons even per mail uw interesse te delen, zodat we dit toestel voor jou kunnen reserveren. Bij meerdere interesses voor een bepaald toestel, zal dit via loting worden toegewezen.

Matlass 20, geheel compleet.

Dazzler, met servo’s, een passend motortje ligt ook nog wel op de club.

Een DLG, met servo’s. Heeft een beetje opknapwerk nodig, maar niet veel.

Discover, camera platform, compleet met servo’s regelaar en motor.

Robbe concorde, heeft ook een beetje TLC nodig.

Simprop Daedelus, geheel compleet, omgebouwd naar electro.

Delta, moet nog afgebouwd worden.

Skyhero III, geheel vliegklaar, klein gaatje in de vleugel, welke even gerepareerd moet worden (folie).

Veel veilig vliegplezier toegewenst,
Het Bestuur.