Nieuwsbrief 2022-06

Beste leden,

Het is alweer enige tijd geleden dat jullie een nieuwsbrief hebben ontvangen. In deze editie maken we dan ook een inhaalslag.

Een nieuw loopbrug 

Om te beginnen hebben we weer een mooie loopbrug naar het andere (verlengde) veld. Soms komt het voor dat de ‘landing’ een veld te ver is. Op een wiebelige plank naar de overkant en op de terugweg was het maar hopen dat je niet met kist en al in de sloot beland. Nu ligt er dus een fraaie metalen loopbrug. Dank aan Ron en Fred voor het beschikbaar stellen van de brug en het plaatsen op het veld.

In de hangar

In het club gebouw liggen wederom een aantal kisten te wachten op een nieuwe piloot. De vliegentuigen zijn geschonken door Peter de Nijs en Cas Pleijsier. Peter kan het helaas visueel wat minder volgen en Cas is gestopt met vliegen. Het betreft de onderstaande vliegtuigen:

Geïnteresseerden mogen de vliegtuigen ophalen in ons clubgebouw “De Drossel”. 

Verkeersregels bemande luchtvaart

Op en in de omgeving van het mooie ACH veld hebben we weinig tot geen overlast van bemande luchtvaart. Onder bemande of man dragende luchtvaart wordt verstaan alle luchtvaartuigen waar iemand inzit (of aanhangt). Het gebeurt niet veel, maar toch kan het gebeuren dat een man dragend toestel bij ons veld in de buurt komt, of zelfs er overheen vliegt. Dit kan op hoogte zijn maar ook (heel) laag.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Er worden foto opnamen gemaakt van de omgeving
  • Er wordt onderhoud en inspectie werk gedaan door een helikopter aan de nabij gelegen gasleiding.
  • De trauma of politie helikopter kruist ons pad
  • “fun fly “ / rondvluchten van heli’s en of motorkisten kruisen ons ACH veld.

Al deze man dragende toestellen hebben ten alle tijden voorrang op onze modelvliegtuigen.

Wij moeten er voor zorgen dat ze een vrije doorgang hebben als ze in de buurt komen, of ons vlieg pad of het veld kruizen. We mogen deze toestellen dus op geen enkele manier hinderen.

Zie je tijdens het vliegen vliegactiviteiten rondom ons veld, zorg er dan voor dat er even iemand naast je komt staan om de activiteiten te volgen, en je tijdig als piloot te waarschuwen om te landen of uit te wijken. Als je ziet dat er plotseling een man dragend toestel opduikt, waarschuw elkaar dan even.

Het is goed om dat te realiseren dat modelvliegvelden veelal niet zijn ingetekend in “echte “luchtvaartkaarten, of in de vlucht software van deze toestellen, dus we zijn voor hun vrijwel onzichtbaar.

Als je als lid het vermoeden heb dat er vliegactiviteiten in de buurt of over ons veld plaatsvinden, welke een melding behoeven,  probeer dan een foto te maken of registratie te noteren, en meld dit altijd als eerste bij het bestuur via info@aeroclubheemskerk.nl, of neem bij urgente zaken telefonisch contact op met één van de bestuursleden. Het bestuur zal dan indien nodig verdere actie ondernemen.

Young Art Festival Rorik

Op 15 en 16 augustus heeft het Young Art Festival plaatsgevonden. Omdat wij vooraf niet wisten hoe het festivalterrein ingericht zou worden en hoe de mensenstroom zou verlopen hebben wij als bestuur het besluit genomen om een vliegverbod in te stellen op de betreffende 2 dagen. Het festival heeft achter de Rorik muur plaatsgevonden en is goed verlopen. Zo hebben wij geen overlast op ons veld ervaren. Speciale dank naar Ewald, die ’s nachts het veld heeft bewaakt. Wij gaan nog met Rorik in gesprek om activiteiten, die van invloed kunnen zijn op het vliegen, eerder en beter af te stemmen.

Onderhoud en schoonmaak clubgebouw

Een aantal delen van de vloer in het clubgebouw dienen vernieuwd te worden. Al enige tijd voel je dat de vloer mee veert als je er overheen loopt. Mogelijk dat ook delen van de balken vernieuwd moeten worden maar dat zien we pas als we de dekvloer verwijderd hebben. We willen als bestuur deze klus gaan inplannen en daarvoor doen we een oproep aan jullie. Je hoeft niet superhandig te zijn voor deze klus. Hoe meer leden er helpen des te sneller (en gezelliger) de klus geklaard kan worden. Wil je bv de catering verzorgen dan ben je ook van harte welkom. Ik hoop op jullie bijdrage want anders moeten we deze klus uitbesteden. 

Nadat de vloer gerepareerd is dient er schoongemaakt te worden. Ook daarvoor zoeken we vrijwilligers. Ook hier geldt dat je geen ‘Truus de Mier’ hoeft te zijn. Wil je je steentje bijdragen aan deze klussen. Meld je dan aan via info@aeroclubheemskerk.nl. Dan kunnen we hier een geschikte datum voor gaan plannen.

Barkeepers

Er is wat verloop geweest onder de barkeepers waardoor we nu voor het goede mensen te kort hebben. Zou je het leuk vinden om zo nu en dan achter de bar te staan op de dinsdag- of donderdagavond en ben je benieuwd wat dit precies in houdt, neem dan contact op met Kris Schreiner via info@aeroclubheemskerk.nl

Jaarvergadering

We gaan weer richting de jaarvergadering. We koersen als bestuur op een avond in november. In tegenstelling tot de afgelopen 2 jaar willen we dit weer fysiek in ‘De Drossel’ organiseren. Uiteraard worden de stukken voor die tijd naar jullie verzonden.

De ACH in het nieuws

Op zondag 7 augustus zijn Phil, Stan en Peter geïnterviewd door Richard Stekelenburg van het Noordhollands Dagblad. 

Het was een leuk gesprek en dat zien we ook terug in het desbetreffende artikel dat op 8 augustus in de krant is gepubliceerd. De digitale variant vind je op onze website: https://aeroclubheemskerk.nl/2022/08/08/nieuwsbrief-2022-05/

Bedankjes

Op de website maken we gebruik van One Photo. Helaas wordt binnenkort  One Photo door de leverancier stop gezet. Dank aan Peter Houweling die de ruim 12.000 foto’s stuk voor stuk gedownload heeft op zijn eigen computer zodat deze niet verloren gaan. We zijn nu op zoek naar een andere manier om onze foto’s te ontsluiten op de website.

Het veld ligt er weer strak bij en dat hebben we maar weer mooi te danken aan onze maaiers die iedere week voor ons het veld in topconditie houden.

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur Aeroclub Heemskerk