Nieuwsbrief 2022-02

Beste leden,

Graag brengen wij je d.m.v. deze nieuwsbrief op de hoogte van de afgelopen periode en de op stapel staande activiteiten.

Heropening Clubgebouw,

Met ingang van woensdag 26 januari gaan de cafés, restaurants, bioscopen, musea, theaters, sauna’s en pretparken weer open tot 22.00 uur. Dat is natuurlijk ook goed nieuws voor de ACH. Dat betekent namelijk dat de bar in “De Drossel” ook weer tot 22.00 uur open mag. Tuurlijk gelden nog steeds de door de overheid gestelde regels.

Deze maatregelen zijn intussen overbekend en veelvuldig gecommuniceerd, dus deze zullen we hier niet herhalen. Om 22.00 uur zal het bargedeelte gesloten worden maar bouwen is dan nog steeds mogelijk. Het bestuur verwacht geen stormloop in het bouwlokaal dus aanmelden in de zgn. bouwapp is niet meer noodzakelijk voor een bezoek aan de club.

Langzaam aan komt het verenigingsleven weer tot leven en we hopen natuurlijk dat we hier met zijn allen weer gezellig over onze hobby kunnen bijpraten onder het genot van een heerlijk drankje.

Werkzaamheden “De Drossel”

In de afgelopen periode heeft het bouwlokaal een soort van metamorfose ondergaan. In de loop der jaren fungeerde dit lokaal steeds meer als een opslaglocatie van allerlei aard. Zijl, platen hout, metalen buizen, plastic vaten, etc, etc.

Vooral onder de tafels aan de zijkanten was het ‘puinruimen’. Ook de diverse bouwplanken zijn opgeruimd. Er was geen belangstelling voor een aantal oude kisten dus die hebben we ook afgevoerd. In de metalen kasten lag ook veel oud spul. Ook die inhoud is afgevoerd. Een aantal leden hebben meerdere keren naar de stort gereden om de spullen af te voeren. Dank daarvoor!

Toen Frans Bart een mooie kast beschikbaar stelde hebben we direct doorgepakt en zijn ook de oude metalen kasten ontmanteld. Nogmaals dank Frans Bart. De metalen kasten zijn door een schroothandelaar opgehaald tezamen met de schoorsteen van de openhaard die nog steeds op het dak lag. Dat was wel effe een klusje om die eraf te krijgen maar ook dat is gelukt.

Het resultaat mag er zijn, een mooi opgeruimd bouwlokaal.

Onderhoud Maaier

De maaier is voor een grote beurt naar de dealer gebracht. Dat was hard nodig want de vele mechanische onderdelen slijten hard tijdens de wekelijkse maaibeurt.

Zo zijn de messen en de aandrijfriemen vernieuwd. De offerte/rekening was wel even schrikken maar we willen de maaiers knap gereedschap geven en de leden een mooi gemaaid veld.

In de begroting hielden we daar overigens al rekening mee.

Bouwactiviteiten

In de vorige nieuwsbrief deden we een oproep om foto’s te delen van jullie bouwactiviteiten. We hebben daarop één reactie ontvangen van Peter Houweling maar we kunnen ons niet voorstellen dat iedereen achterover leunt.

Er zullen vast meer kisten gebouwd zijn of wordt dat een verrassing op het veld? Dus kom op met die foto’s. Overigens heeft Joop Mars ooit in het geniep een elektrische starter op zijn kist gemonteerd.

Met een vette lach 😄 startte hij zijn kist toen andere nog hun vingers blauw aan het meppen waren op hun propeller. Dus kom op met die foto’s.

De kist van Peter Houweling is een eerbetoon aan Max verstappen. Eerst met nummer 33 maar na zijn overwinning natuurlijk omgebouwd naar nummer 1.

Max kan dan wel goed rijden, maar Peter zal vast de betere vlieger zijn.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Aeroclub Heemskerk