Nieuwsbrief 2018-13

Beste leden,

Met de kerstdagen voor de deur, en we al snel het einde van het jaar naderen, is het goed om terug te mogen kijken op wederom een mooi ACH seizoen zonder incidenten. Het mooie weer werkte natuurlijk erg mee. Daarnaast waren er weer vele gezellige club avonden.

Graag brengen wij je d.m.v. deze nieuwsbrief op de hoogte van de afgelopen periode en nodigen wij je van harte uit op onze Nieuwjaarsreceptie.

Nieuwjaarsreceptie

Op dinsdag 1 januari vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom om gezamenlijk het glas te heffen en te toasten op een mooi vliegjaar. Uiteraard zijn we nieuwsgierig of er in de winterperiode weer stevig wordt gebouwd zodat we mooie kisten kunnen aanschouwen bij de start van ons vliegseizoen.

Activiteiten op het veld

Op zaterdag 17 november zijn heel wat leden naar het vliegveld gekomen om te helpen met de veldwerkzaamheden, waarvoor dank. Dit jaar was het gelukkig droog weer zodat we lekker aan de slag konden. Op de weg langs het veld was 5 kuub zand gestort. Met kruiwagens en een aanhanger is het zand verplaatst naar het veld waar alle droogtescheuren zijn opgevuld. Tevens zijn de zitbanken naar voren verplaatst. Van twee oude banken is een mooie statafel gemaakt. Onder een van banken is opnieuw bestraat en bij de andere bank is al het onkruid verwijderd. Tot slot zijn alle tegels en houtresten naar de stort gebracht. Het ziet er weer netjes uit.

In het voorjaar zal de grasmat verder door de hovenier onderhanden genomen worden. Het bestuur streeft naar een optimale vlakke grasmat.
De leden Don en Frans Bart zorgde goed voor de harde werkers. Koffie, koek en zelfs glühwein en warme worst werd geserveerd. Een lekkere verrassing.

Maaiers.

Er zijn te weinig vrijwilligers om het veld netjes gemaaid te houden in het komend vliegseizoen. Dit is een serieus probleem! Ronald Rijkhoff heeft tijdens de vergadering nogmaals een beroep gedaan op de leden om zich aan te melden. Tijdens de vergadering heeft de heer P. Paassen zich aangemeld. Ben je in het bezit van een auto met trekhaak, heb je eens in de maand een paar uur over, meld je dan aan bij de maai commissie (aanmelden kan via info@aeroclubheemskerk.nl ).

Pinbetalingen.

Sinds afgelopen maand kunnen betalingen aan de bar nu ook gepind worden. Dit heeft de voorkeur van de leden (zo bleek) als ook van het bestuur. Naast betaalgemak bespaart het heel wat telwerk van alle munten en briefjes.

Enquête

De vorig jaar gehouden enquête is op onderdelen gecommuniceerd in voorgaande nieuwbrieven. Tijdens de vergadering kwam het verzoek of de volledige uitkomst van de enquête gedeeld kan worden. In de PDF bijlage tref je de volledige uitkomst aan. Mede gezien de anonimiteit kunnen antwoorden mogelijk ongenuanceerd overkomen. Het bestuur heeft de uitkomst van de enquête zo goed mogelijk proberen te vertalen en proberen om te zetten naar concrete acties.

Feestavond

Zaterdag 24 november vond de jaarlijkse feestavond plaats in onze “Drossel”. Het was weer een gezellige avond. Tussendoor werd er ook nog gevlogen op de vliegsimulator. Via projectie op de muur kon een ieder de verrichtingen volgen. Voor sommige leden was het maar goed dat zij niet op het veld stonden met een echt modelvliegtuig. Zoals aangekondigd werden er gedurende de avond lekkere hapjes gepresenteerd.