Luchtruim gesloten

Beste leden,

Op 24 en 25 maart a.s. wordt in Den Haag de Nucleair Security Summit (NSS) gehouden. Om die reden heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (MinIenM) besloten tot het instellen van luchtruimrestricties in de Amsterdam FIR in de periode van 16 t/m 28 maart.

Van 23 maart middernacht tot en met 25 maart middernacht wordt dit aangescherpt, dan mogen zweefvliegen, parachutespringen, ballonvaren, modelvliegen, schermvliegen, zeilvliegen, UAV, GA, helikopter of business luchten ect. niet vliegen binnen een cirkel met een straal van 50 NM gecentreerd in Den Haag met een bovengrens van FL 195.

Wij als bestuur waren zeer verbaast met deze mededeling maar hebben ons er maar bij neer te leggen en daarom aan een ieder. Ons veld is gesloten van 23 maart middernacht tot en met 25 maart middernacht. Wij vertrouwen er op dat iedereen zich hier aan zal houden en niet de vereniging onnodig in gevaar zal brengen. Bij negeren van dit vliegverbod zal onherroepelijk royering in werking gezet worden, met zelfs het risico van een strafrechtelijke vervolging door de staat zelf…

Mocht je iemand op ons veld zien vliegen meld dit dan gelijk, kan ook om wild vliegers gaan.

Vriendelijke groeten, Het bestuur.