Nachtvliegen Ursemmerplas

Nachtvliegen op camping ‘Ursemmerplas’ te Ursem.

Dit jaar hadden we eigenlijk nog geen nachtvliegevenement georganiseerd, daarom kwam Jasper Stempels met het idee om bij hem op de camping te gaan nachtvliegen. Jasper had even om toestemming gevraagd bij de eigenaar van de camping en die vond het een superplan.

Het idee was dus geboren, Jasper opperde zelfs om er een barbecue aan vast te knopen dus vooraf werd er een email rondgestuurd naar de leden toe en die konden zich aanmelden voor de barbecue en/of nachtvliegen. Misschien hadden enkele leden het idee dat zij pas op het laatste moment de email kregen, maar helaas is een nachtvlieg evenement door het weer niet ver van te voren te plannen. De condities moeten nou eenmaal perfect zijn en in Nederland zijn dit soort avonden tegenwoordig schaars.

Een programma werd even op papier gezet en het feest kon beginnen. Eerst lekker barbecueën bij Jasper zijn caravan, zo konden alle aanwezigen zich voorbereiden op een avond harde arbeid.

Om 20:30 uur was het dan zover. Het terrein was al aardig volgelopen met toeschouwers en het vliegen kon beginnen. De ‘Ring-of-fire’ had wat opstartproblemen maar dankzij een medewerker van de camping was het euvel snel verholpen.

Er werd lekker gevlogen en iedereen vermaakte zich. Uiteindelijk werd er tot laat in de avond nog doorgevlogen totdat iedereen door zijn voorraad propellers heen was.

De boel werd netjes opgeruimd en enkele leden gingen nog een welverdiende MacFlurry halen bij de dichtstbijzijnde MacDonald’s.

Kortom, het was weer een geslaagd evenement wat even in no-time door Jasper was georganiseerd… Namens de aanwezigen kan ik zeggen: bedankt Jasper!

P.S. Ook wil ik Bart Kaptein via deze weg bedanken voor zijn functie als fotograaf die avond.