Nieuwsbrief 2020-06

Beste leden,

Door middel van deze nieuwsbrief willen we je op de hoogte brengen van nieuws vanuit onze vereniging.

Coronaperikelen

Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar de coronaperikelen blijven ons bezighouden. Op de eerste plaats voor onze eigen gezondheid en dat anderen. Ook de omgang met anderen, ons werk, wellicht vakanties en andere plannen waar een ieder mee bezig is. 

Ook binnen het bestuur denken we na over onze aanpak. Wat kan en mag wel en wat niet. Als bestuur hebben we de richtlijnen van de overheid opgevolgd. We hebben daarnaast ook contact gehad met de gemeente. We zijn geen sportclub met een kantine maar ook geen klaverjasclub. Afijn, het veld en het clubhuis zijn weer toegankelijk voor de leden en daar wordt intensief gebruik van gemaakt. De 1,5 mtr dienen we daarbij aan te houden en het is aan een ieder om daar verstandig mee om te gaan. Hopelijk vervallen we niet weer in een lock down.          

In nieuwsbrief 04 meldde we dat ons lid Peter de Nijs zwaar getroffen was door het Coronavirus. Na lange tijd op de intensive care is Peter inmiddels weer op de been. Tuurlijk volgt nog een intensieve revalidatie maar hij staat toch weer mooi op het veld en heeft van de week ook weer gemaaid! Als bewijs onderstaand foto.

Veld

Het is jullie vast wel opgevallen, het vliegveld ligt er goed bij. De inspanningen door onze hovenier zijn niet voor niets geweest. We hebben nog een kleine sleuf aan de slootkant maar ook die zal aangepakt gaan worden. Het veld is mooi vlak en onkruid is minimaal. Het veld wordt dan ook optimaal benut en dat is een goede zaak. 

Onze nieuwe buren van het Rijk van Rorik zien (en horen) ook steeds meer onze vliegtuigen. Dat is een logische gevolg van de intensivering van het vliegen in de zomermaanden. Die nieuwsgierigheid leidt tot bezoekjes en vragen op ons veld. Belangstelling is natuurlijk altijd goed maar we willen als bestuur eenduidig  antwoord geven op de gestelde vragen. We willen daarmee voorkomen dat onze nieuwe buren met onjuiste feiten/informatie met het bestuur het gesprek willen aangaan. Mocht je dus bezoek op het veld krijgen en je hebt het idee dat het onze nieuwe buren zijn verwijs ze dan naar het bestuur. Overigens gaan we binnenkort weer in gesprek met de verschillende partijen.

De maaimachine gaat weer als een speer. De grote beurt en een laatste aanpassing aan de snaar maken het verschil op het veld. Het wordt bijna een hobby op zich dat maaien 😊.   

Clubhuis            

Zoals jullie weten is het clubhuis Coronaproef gemaakt. Stickers en looproutes helpen om de juiste weg te bewandelen. Er wordt weer gebouwd (vaak gerepareerd) en heel wat verhalen worden gedeeld aan de bar. We kunnen voldoende afstand bewaren. Uiteraard ben je van harte welkom! 

Maar of de jaarlijkse feestavond kan doorgaan is natuurlijk nog even de vraag. 

Het bestuur wenst jullie fijne (vakantie) dagen. Wellicht ging de droomreis niet door maar het alternatief (lekker vliegen op ons mooie veld) is niet verkeerd. Sommige leden nemen zelfs hun Egg barbecue mee om lekker te genieten van het vliegen, de ontspanning en het eten natuurlijk.

Hoewel, genieten??