Nieuwsbrief 2016-01

Bestuur:

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer twee maanden oud, maanden waarin we de eerste geslaagde evenementen samen met jullie gehad hebben. De agenda voor de rest van het jaar is inmiddels vastgesteld maar daarover meer verderop in de nieuwsbrief. 

Dan zijn we in de afsluitende fase beland met de gemeente over ons pand, het officiële document is bij het bestuur binnengekomen en moet nog ondertekend worden.

Ook kijken we uit naar het nieuwe vliegseizoen wat eind van de maand weer van start gaat, onderaan deze nieuwsbrief staat de flyer met alle details.

Veld onderhoud

In de algemene ledenvergadering heeft het bestuur aangegeven op zoek te gaan naar een ander grasmaaier om het maaien sneller en minder intensief te laten zijn voor de maaiers. Wij zij hier nog druk mee bezig. Er is meer dan genoeg aanbod, echter hebben we met enkele  beperking zoals stalling en vervoer te maken.

Aan het begin van het vlieg seizoen zullen we weer onderhoud aan het veld moeten plegen zoals de laatste tegels leggen om de  tafel en het veld weer voorzien van de nodige voedingsstoffen. Tijdens  deze werkzaam kan er niet gevlogen worden en zijn er vele handen nodig om het werk te kunnen verzetten. Wij zullen op tijd kenbaar maken wanneer we deze werkzaamheden willen uitvoeren.

Maaiers gezocht;

Door verschillende reden is helaas de maaiploeg flink uitgedund en hebben we extra krachten nodig om het veld mooi en goed te houden. Heb je +/- 2,5uur per 7 weken tijd en ben je in bezit van auto met trekhaak kom ons dan helpen. Voor meer informatie bel of mail naar.

André Baars info@aeroclubheemskerk.nl

Website en Facebook :

Helaas heeft dit project wat vertraging opgelopen, toch heeft de site nog steeds de aandacht en trachten we in de loop van het jaar  weer een frisse pagina op het web te kunnen zetten.

Barverbouwing:

Het grootste deel van de verbouwing is afgerond, wat resteert is de afwerking. De berging en de ruimte waar de maaier staat staan ook nog op het verlanglijstje om op te knappen, hier zullen we een aanvang mee maken als de bar helemaal klaar is.

Langs deze weg willen we degenen die behulpzaam zijn geweest enorm bedanken voor de inzet, zonder zou het onmogelijk zijn geweest  deze klus te klaren.

Bouwleiders gezocht:

Door een zware onderbezetting zijn wij op zoek naar bouwleiders die op dinsdagavond het gebouw willen openen. De functie houd ook in dat je een aanspreekpunt bent tijdens deze avond, je helpt en adviseert bij bouw- en herstelwerkzaamheden van leden aan hun model. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met bouwen ben jij zeker geschikt voor deze funtie, er zijn namelijk altijd wel meer mensen die kunnen helpen adviseren.

Lijkt het jou wat en wil je meer informatie hebben? Mail dan naar info@aeroclubheemskerk.nl of bel met Phil Smit

Evenementen:

Jaaroverzicht 2016

26-03Air brush dag onder leiding van onze Nick Brouwer met patat en of hamburgerEigen kosten12.00 uur
02-04Opening vlieg seizoen.In de tent is soep en drinken verkrijgbaar.  Bij slecht weer vervalt het vliegen  en wijken we uit naar een andere datumSoep is gratis Drinken op eigenkosten  12.00uur
02-04Feestavond   20.00uur
23-04Nieuwe datum voor het vliegeni.p.v. 2 AprilLet op er is nu geen feestavond.   12.00uur
11-06Zweef en vlieg dag.Bij slecht weer vervalt het vliegen  en wijken we uit naar een andere datum    12.00uur
11-06BBQ bij het clubgebouw, inschrijven voor 03-06 i.v.m. aankoop vlees.Let op bij inschrijven voor de BBQ, en niet komen is wel betalen. Eigen kosten  18.00uur
18-06Nieuwe datum voor de zweef en vlieg dagi.p.v.11-06 Let op er is nu geen BBQ   12.00uur
  ??-09Nacht vliegen.Als weersomstandig heden bekend zijn prikken we een datum.Zorg dat U iets klaar heeft staan voor de nachtvlucht.  
29-10Afsluiting  vlieg seizoen.Feestavond Eigen kosten20.00uur
07-01-2017Nieuwjaar vliegenNieuwjaars receptie. Eigen kosten12.00uur20.00uur

Voor alle veld evenementen geldt dat we het weer nauwlettend in de gaten zullen houden.

Mochten de voorspellingen slecht zijn, zullen we 2 tot 3 dagen voor het evenement via de mail jullie op de hoogte stellen dat het evenement gecancelled wordt.

Nieuwjaarsreceptie:

Zaterdag 2 januari had de evenementencommissie weer één en ander georganiseerd voor de leden, overdag stond het traditionele nieuwjaarsvliegen op het programma en in de avond de nieuwjaarsreceptie.

Helaas begon het jaar slecht, na de vele inspanningen was het voor de evenementencommissie een flinke domper om het nieuwjaarsvliegen te annuleren, het weer was zo slecht dat er gewoon niet veilig kon worden gevlogen. Daarentegen was de receptie wel een groot succes, in de avond stroomde de Drossel lekker vol.

Allereerst werden natuurlijk de beste wensen uitgewisseld om vervolgens heerlijk even bij te praten tijdens een hapje en een drankje. Iedereen had het erg naar zijn zin en uiteindelijk gingen de laatste gasten pas erg laat (of vroeg in de ochtend) naar huis, het is maar hoe je het bekijkt. Kortom, een geslaagde en goedbezochte avond! Echt weer een evenement om op terug te kijken. 

Verslag simulatordag:

Ja hoor het was weer zo ver de wel bekende sim dag was er weer en wel op zaterdag 6 februari. Om 11.00 uur zijn de deuren open gegaan voor de mensen van de evenementen commissie.

Deze waren lekker op tijd en ja natuurlijk was ook Jeroen aanwezig voor het hoog nodige web werk. Zo nu eerst koffie en dan het druk aan het werk om alles weer in orde te maken voor de mensen die komen. Tafels van het bouwlokaal naar de pub kant (4 stuks plus de nodige stoelen) .

Toen dit klaar was gauw zelf nog even testen of alles werkt, en ja hoor dat werkte.

Zo weer een klus klaar daarna de bar in orde brengen voor de nodige voorraad koffie  op orde aanbrengen voor de mensen die rond 12.00 uur zouden komen. Ja hoor daar komen de mensen druppelsgewijs binnen en sprongen direct achter de computer om het simmen lekker uit te proberen en gek genoeg lukte dat op een na.

Hoe was het ook weer op het veld:  Zender laden, accu laden brandstof mee en natuurlijk je vliegtuig en eventueel start gerei om te starten.

Nu schijnt het zo te zijn dat als je wil vliegen op de sim ook je zender geladen moet zijn en dat het niet aan de computer ligt als er een storing is. Maar aan je zender . Maar goed  voor de mensen die inwendig gevuld wilden worden hadden we patat met mayo of een lekkere hotdog  en de kosten waren het niet merkten we, 3.5 kg patat en 24  hotdog`s verkocht.

Wij denken dat het een zeer geslaagde dag was en willen iedereen bedanken dat het weer mogelijk  was om dit te doen.

De evenementencommissie

Airbrushen:

Nogmaals ter herinnering, 26 maart aanstaande weer een workshop onder leiding van degroot meester. 

Nick Brouwer zal deze workshop begeleiden. Tijdens deze avond zal hij de basistechnieken behandelen en je zult versteld staan wat jij aan het einde van de avond kunt airbrushen. Ben jij in het bezit van een airbrushset neem deze dan gewoon mee en schuif gezellig aan.

Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus schrijf je z.s.m. in via evenementen@aeroclubheemskerk.nl<mailto:evenementen@aeroclubheemskerk.nl