Nieuwsbrief 2015-05

Evenementen

Op 2 april hebben we weer een airbrush avond gehad onder leiding van Nick, hierbij hebben de leden weer het één en ander kunnen leren en oefenen met de technieken van het airbrushen. Dit was de eerste keer dat we dit onderdeel op een doordeweekse dag hadden georganiseerd. Gezien de matige opkomst gaan we voor de volgende keer weer kijken of we deze weer kunnen organiseren op een zondagmiddag zoals in het verleden.

Binnenkort willen we een evenement gaan organiseren met BBQ op het veld met aansluitend nachtvliegen met electro. De datum en uitnodiging zal binnenkort volgen. 

Brevet systeem

Op dit moment zijn we nog bezig met de laatste puntjes op de i te zetten, om het laatste onderdeel van ons brevet systeem op papier te zetten, hierbij gaat het om brevet  bigscale en een brevet turbine aangedreven toestellen. We houden u op de hoogte van de vorderingen. 

Princen Pils

Afgelopen paar weken hebben we een test gedaan met Princen Pils, één van de uitgangspunten hiervoor was het steunen van de plaatselijke kleinere brouwerij, en een goed biertje voor een betaalbare prijs. We zijn dan ook met enkele leden bij de brouwerij geweest in Halfweg.

Daar hebben we een rondleiding gehad en met eigen ogen kunnen zien hoe het bier word gemaakt.

Amstel heeft in het afgelopen paar jaar zijn prijzen verhoogd naar €138.00 per fust van 50 liter, na de onderhandelingen met Princen gaan we €100.00 per fust van 50 liter betalen.

Met de enquête die we hebben gehouden op de club ten tijde dat dit vat van Princen onder de tap stond, heeft 100% van de aanwezigen gekozen voor Princen. Dat houd in dat vanaf eind mei Princen onze nieuwe producent en leverancier word voor de vaten.

Veld

Op zaterdag 16 mei gaan we om 10:00 uur beginnen met het toegangshek te plaatsen op het veld en de picknicktafels vast te zetten in de pits. Het gebied onder te picknicktafels gaan we vol leggen met de tegels die al op het veld aanwezig zijn.

We zien u graag verschijnen op deze dag om een handje te helpen, vergeet niet om een schep mee te nemen om te helpen om het gras eruit te spitten waar de tegels komen.

Afgelopen week hebben we voor op het veld een verluchter gekocht, dit apparaat word voort getrokken door de grasmaaier, onder de verluchter zitten roterende messen die 5 centimeter in de bodem snijden/prikken om zo meer zuurstof in de grond te krijgen en een betere afwatering. Dit apparaat is ook voorzien van een strooibak, komende week gaan we ook hier gebruik van maken om ongeveer 100kg kunstmest te strooien over het veld. Deze bak kan ook heel goed gebruikt worden voor het bestrooien van het veld met schoon zand om de oppervlakte in goede conditie te houden.

Vliegen

Aangezien het weer langzaam beter gaat worden en de drukte op het veld gaat toenemen, willen we iedereen vragen goed kennis te nemen van het veldreglement, het vlieggebied, inclusief de milieuvergunning, en zich hier ook aan te conformeren.

We rekenen erop dat iedereen voldoende verantwoordelijkheidsgevoel heeft om vooral veilig te vliegen, voor u zelf en medevliegers maar ook voor de omgeving, waar de gemeente op toeziet.

Zoals de meesten wel weten zijn een aantal bestuursleden regelmatig op het veld te vinden, met  vragen kunt U altijd bij een van hen terecht.

Mocht iemand toch moeite hebben met het naleven van de regels, zult U hier zeker op aangesproken worden.