Veld werkzaamheden

Op dinsdag 29 november 2011 word er dan eindelijk begonnen met het aanleggen van de drainage op ons nieuwe veld. Het was natuurlijk de bedoeling, en wij hadden natuurlijk gehoopt dat dit al veel eerder in het jaar zou gebeuren, maar door de natte zomer waren deze werkzaamheden uitgesteld.

Het veld word voorzien van 12 strengen van dit soort buis. Deze flexibele buis heeft een open structuur waardoor het water dat in de grond zit ter hoogte van de buis hier in stroomt en in de buis naar de sloot word geleid om zo de juiste vochtigheid in de grond te houden, en om zo het scheuren van de oppervlakte tegen te gaan. Deze flexibele buis komt op 60 cm diep te liggen.

Het aanleggen van de flexibele buis gebeurd met een machine die vergelijkbaar is met die op de foto hiernaast. Deze graaft een geul, legt de buis erin en gooit het gat gelijk weer dicht. Deze gleuven gaten worden opgevuld met schoon zand. Hier stroomt water makkelijker door dan door de klei.

Onze zand duinen.

Dieplader met drainage slangen.

Freesbeest.

En de gleuven vul machine.