Aero Club Heemskerk

De modelbouwvereniging voor radiografishe modelbouw vliegtuigen en helikopters in Heemskerk.

Het enthousiasme van vele leden van Aero Club Heemskerk is terug te vinden in het aantal activitetiten die de vereniging en de leden ondernemen. De vereniging staat voor gezelligheid en de hobby modelbouw voor radiografische vliegtuigen voor jong en oud, ondersteund door een team van 6 bouwleiders voor de bouwavonden, 18 vlieginstructeurs en 6 examinatoren is de vereniging zowel in het bouwlokaal goed vertegenwoordigd als op ons eigen vliegveld van meer dan 7500m2. Ons vliegveld bevind zich op een paar kilometer vanaf ons clubgebouw in de polder van Beverwijk waar we vliegen met radiografische vliegtuigen met brandstof en elektromotoren, zweefvliegtuigen met en zonder motor, helikopters en multicopters.

De kennis die we opdoen in het dagelijks leven met de sport modelbouw word gebruikt voor het zelf ontwerpen en ontwikkelen van eigen modellen vliegtuigen.

Tijden veranderen, enkele jaren geleden koste een vliegtuig zonder apparatuur nog 200,-- euro, tegenwoordig kopen we dat zelfde toestel voor bijna 80,-- euro, maar het kan nog goedkoper, de laatste rage is het Depron vliegen, het Depron dat we gebruiken is een schuimsoort van 3mm of 6mm dik waar de meest leuke vliegtuigen mee gemaakt worden en die nog goede vliegeigenschappen hebben ook, door dit materiaal kan je al een vliegtuig zonder apparatuur hebben voor minder dan 10,-- euro.

Wil je meer informatie ? Kom eens langs in ons clubgebouw De Drossel van Aero Club Heemskerk op onze bouwavonden voor een kop koffie of bezoek ons op ons eigen vliegveld in Beverwijk.