Op de vraag van de redactie van ons clubblad Bart weet jij niet iets voor de rubriek uit de oude doos wat echt oud is ben ik eens gaan nadenken wat is een goed onderwerp en aldus zoekende in nog wat oude en inmiddels vergeelde foto`s kwam ik toch iets tegen wat volgens mij wel geschikt lijkt .

WAT WAS HET

WAT WERD HET

WAT IS HET NU

We moeten dan terug gaan naar het jaar 1978 wat voor de Aero Club Heemskerk zoals later zou blijken een heel bewogen jaar is geweest.

Namelijk eindelijk was ons clubgebouw dan gebruik gereed.

Dus kon op 28 mei 1978 om 14.30 uur door de toen malige Voorzitter W. Bleeksma door het onthullen van de naam van het clubhuis “De Drossel” dan officieel in gebruik worden genomen.

Maar na enkele maanden kon door het kordate optreden van de brandweer en overburen voorkomen worden dat wij helemaal niets hadden er was namelijk aan de achterkant van het gebouw een brandje gesticht die richting het plafond van het bouwlokaal.

De schade die hierdoor ontstond is door de verzekering en ook nu weer een grote hoeveelheid zelf werkzaamheid tot een goed einde gebracht.

Nadat er in de herfstvakantie nogmaals een kleine beginnende brand was geweest ook nu weer aan de achterkant maar gelukkig met weinig schade.

clubgebouw1

Wat was het: Ons club gebouw geplaatst in het eind jaren 1950 als tijdelijke school voor wijk die in aanbouw was (een van onze leden heeft hier nog op school gezeten) daarna als locatie voor verschillende verenigingen en ook nog gebruikt als oefenruimte voor de brandweer stond het dan op de nominatie om gesloopt te worden.

En konden wij het na langdurig en erg intensief onderhandelen met de gemeente huren voor een bedrag van een gulden onder de voorwaarde dat wij voor het opknappen geen subsidie geld zouden krijgen.

Dus dit werd dan de eerste zelf werkzaamheids klus. De financiële kant werd op gelost door middel van het uitschrijven van obligaties die in vijf jaar werden afgelost.

clubgebouw2

Wat werd het: Als eerste moest zichtbaar gemaakt worden wie komt er in dit gebouw en wat gaan ze daar toch doen die malloten van de Aero Club Heemskerk een vereniging die zich bezighoud met modelvliegen en na vierjaar tijdelijk bij Ado 20 aan de Tolweg onderdak te hebben gehad nu hier een eigen clubhuis krijgt.

Dus de naam AERO CLUB HEEMSKERK boven de deuren, vervolgens puinruimen en wind en water dicht maken in een weekend.

Daarna kwam de binnenkant aan de beurt en moesten ook de kontakten met de omgeving gelegd worden door middel van folders en directe kontakten.

clubgebouw3

Wat is het nu: Na 30 jaar een gebouw dat diverse renovaties heeft ondergaan en nog steeds onderhoud vraagt al is het veel minder is geworden.

Een samenkomst plaats van leden die de modelbouw een heel warm hart toedragen er kunnen bouwen en praten over allerlei zaken.

Gedragen door vrijwilligers gezamenlijk na hun hobby even willen DROSSELEN in ons clubgebouw.

Zoals de toen malige voorzitter het ook verwoorde bij de onthulling van de naam van het gebouw.

Op de website van de ACH komt binnenkort een serie foto`s te staan  uit de oude tijd een ieder die nog foto`s en oude kranten knipsels heeft geef dit door aan de redactie.

Bart Kaptein.